Aangepast voor website 6

 

 

KIKI BEER

 

VVE PROGRAMMA KIKI

Gastouderopvang Nannatoe werkt met het VVE programma Kiki, een programma dat speciaal is ontwikkeld voor professionele gastouders. ‘Kiki’ is een manier om kinderen te stimuleren en de gelegenheid te bieden zich te ontplooien.

 

VVE betekent letterlijk: Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt in dat jonge kinderen meedoen aan educatieve programma’s. Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat de effecten van een goed uitgevoerd VVE programma een erg positief effect heeft op de taal- en cognitieve ontwikkeling. VVE draagt bij aan een positieve start in het basisonderwijs.

 

Wat is er voor kinderen leuker dan te leren praten, lezen en bewegen van een knuffelbeer? De beer Kiki leert de kinderen bij Nannatoe spelenderwijs praten, lezen, bewegen en meer. Kiki komt bij de gastouder thuis wonen en beleeft samen met de kinderen allerlei boeiende avonturen.

 

WERKEN MET THEMA’S

Kiki werkt met 12 vaste thema’s en optionele extra thema’s. Beertje Kiki heeft hierin de hoofdrol. Ieder kind van 3 maanden tot 4 jaar kan meedoen met de activiteiten. Deze zijn namelijk aangepast aan de leeftijd en ontwikkelingsfasen. Samen met de kinderen wordt het huisje van de beer met het thema ingericht. Daarna volgen er leuke, uitdagende activiteiten zoals knutselen, themaspelletjes en rollenspellen. Bij elk thema horen ook voorleesboekjes en een themahoekje. Elk thema sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dat wil zeggen dat de kinderen, door bezig te zijn met de thema’s, meer leren over de wereld om hen heen.

 

Copyright © 2013-2021 Nannatoe. Alle rechten voorbehouden.